בכל זמן שאתם נוהגים ברכב, שוטר יכול לדרוש מכם על פי החוק לבצע בדיקת נהיגה בשכרות, וזאת גם אם אין כל סיבה נראית לעין או מריחה לא טוב, שמצדיקה את העניין. כך אפילו הדייט הכי פיכח בעולם שהיה לכם עלול להסתיים בבדיקה משטרתית לצידי הדרך. בעודכם נושפים במכשיר הינשוף שמשטרת ישראל טוענת למהימנותו, ישנן תקנות ונהלים שיש לנהוג על פיהם בזמן בדיקת הינשוף. במידה ולא התקיימו – למשל לא הוחלפה פיה במכשיר לפני השימוש בו, ישנה אפשרות לטעות לחוסר מהימנות בראיות.
האם ישנו שינוי בבדיקת ינשוף לנהגים?
נכון לשלהי שנת 2011, ישנה המלצה של משרד הבריאות לשנות את הנהלים לבדיקת השכרות באופן משמעותי, במטרה להפחית את שיעור הסטייה המותרת בין שתי בדיקות הנשיפה אשר נערכות לכל נהג, העמדה של פיקוח חיצוני לכיול המכשיר וקביעה של נהלים מחמירים לגבי מכשירים חדשים שנקלטים לשירות המשטרה. ההמלצה הזו יכולה מצד אחד לצמצם מקרים של האשמה מיותרת של נהגים בשכרות, מצד שני להגביר אמינות של הבדיקה ולצמצם אפשרות לסתור אותה.
מה כוללים השינויים העתידיים בבדיקת שכרות?
ניתן יהיה לקבוע כי אם נהג ימצא שיכור, הרי שהיה שיכור לאורך שלוש שעות לפני עריכת הבדיקה. במידה וחלפו יותר משלוש שעות מזמן תאונה ועד לבדיקת שכרות, בתביעה שתיערך בנושא יהיה אפשר להיעזר בחוות דעת של מומחה. מגדירים מהו טיבו של משקה משכר – ובבחינה זו משקה שריכוז האלכוהול שבו למעלה מ 0.5 מיליליטר אלכוהול ב – 100 מיליליטר משקה ועוד סעיפי שינוי.
כיום – תביעות "מיותרות" והרשעת חפים מפשע
היום מכשיר הינשוף אינו מאושר עדיין לשימוש על ידי גורם רשמי וסמכות מקצועית המאשרת את עמידתו בתקנים. ככזה, עורך דין תעבורה מיומן ידע להציג בפניכם מספר אופציות לזיכוי ולפעול במהרה על מנת לזכות את הנהגים שאובחנו כשיכורים – בין אם משום שסירבו להבדק או בין אם נעשה עיוות דין באמצעות מכשיר שאינו מכויל כראוי, וגם אם נוהל הבדיקה לא התרחש כסדרו