אנו שמחים לבשר כי הוכחנו לכל הספקנים את שתמיד ידענו: מכשיר ה"ינשוף" מזייף בתוצאות, מגלה חומרים שאינם אלכוהול כאלכוהול וכיום גם בתי המשפט מבינים זאת.
nike air jordan 1
NFL jersey
nike air jordan retro
wigs for sale
glueless wigs
sex toys for couples
nfl custom jersey
nike air jordan shoes
nike air jordan black and white
nfl shop coupon code
football jerseys custom
hockey jerseys custom
nike air max for sale
NFL jersey
nike air jordan 4 retro
מהי האמת המשפטית בישראל בעבירת נהיגה בשכרות? מדוע ישנם פערים בין בתי המשפט השונים? כיצד עליך לנהוג באישום של נהיגה בשכרות.
החלטתי לעשות סדר ב"מערב הפרוע" שקיים היום לאור העובדה כי קיימים
כל כך הרבה אתרים ומידע בנושא (שרובם לא מעודכנים ונושאים אופי של תעמולה ומכירות יותר מאשר מידע) ולפזר את העננה סביב המצב המשפטי במטרה לאפשר לכם להבין.
לתת לכם טיפים משפטיים ומידע כיצד לנהוג כך שבסופו של יום תדעו גם מה עומד מאחורי המלל הרב שמפרסמים באינטרנט.
רקע כללי:
כדי להבין כיצד ניתן להגיע לזיכוי מעבירת הנהיגה בשכרות צריך להבין את הרעיון הבסיסי הפשוט: אם מכשיר ה"ינשוף" הוא זה שקובע אם אנחנו שיכורים אז כדי להראות שאנו לא שיכורים ( להגיע לזיכוי) אנחנו צריכים להראות שהמכשיר טעה.
כיצד עושים זאת? על ידי שימוש במומחה שבדק את המכשיר ויכול להעיד בבית המשפט כי המכשיר לא תקין. זוהי הדרך היחידה ועל כך אפרט בהרחבה.
במאי 2011: בית המשפט המחוזי קובע מכשיר הינשוף יימכר לידנו באופן שנוכל לבדוק אותו ללא מגבלת זמן. לעניין זה תוכלו לקרוא בכתבה אודות רכישת מכשיר ה"ינשוף" ובדיקתו במעבדה. כתבה מידיעות אחרונות.
בהמשך למתואר במהלך 2013 ה"ינשוף" שלנו נמצא באוניברסיטה העברית בירושלים במחלקה לכימיה אנליטית בראשותו של פרופסור גרושקא. הינשוף עובד בדיקות מקיפות והתוצאות שעדיין לא פרסמנו, מדהימות.
אנחנו מאמינים שלא יעבור זמן רב בטרם נוציא לאור ונפרסם ברבים את האמת המדעית אודות מכשיר הינשוף והשימוש בינשוף יפסק.
עבירת נהיגה בשכרות- זיכוי
עבירת הנהיגה בשכרות למעשה מתבססת על שני גורמים שונים. האחד: בדיקת הינשוף בה נעסוק בהרחבה בהמשך והשני: בדיקת המאפיינים.
בפרקטיקה, התביעה מבססת אישום בעבירת הנהיגה בשכרות אך ורק על מכשיר ה"ינשוף". במקרים בהם אין תוצאה במכשיר ה"ינשוף" התביעה נמנעת מלהגיש כתבי אישום אך ורק על בסיס "בדיקת המאפיינים".
מכאן שהטיפ הראשון והחשוב אשר נובע מניסיוני ממאות רבות של מקרים: אל תסכימו לבצע בדיקת "מאפיינים".
אתם לא חייבים. אם כבר בצעתם, סביר להניח שהבדיקה תעמוד כנגדכם בשל העובדה כי היא נערכת על ידי שוטרים בשטח על פי הסתמכות חיצונית שאינה תמיד אובייקטיבית.
זיכוי מעבירת הנהיגה בשכרות אפשרי כיום יותר מתמיד- אישום בעבירת נהיגה בשכרות על סמך ה"ינשוף"- הרעיון הוא מאוד פשוט למרות כל המלל והשמועות ששמעתן מ"מקורבים", מביני עניין וכו´..
מכשיר ה"ינשוף" מורה על תוצאה והמשטרה מגישה כתב אישום המבוסס על כך.
כאשר אנו רוצים להגיע לבית המשפט ולזעוק לשמיים "אני חף מפשע, לא נהגתי שיכור" את/ה חייבים להביא ראייה שהמכשיר אשר טוען שאת/ה שיכורים טעה, זאת אומרת, התוצאה שהינשוף מראה מזייפת ולכן אי אפשר להסתמך עליה.
זה כל הסיפור. כל השאר זה מלל בלי טעם שנועד לבלבל אתכם.
כיצד מוכיחים שה"ינשוף" מזייף? מה אמר בית המשפט לתעבורה בירושלים בעניין העלאת הרף ל-400 מיקרוגרם? מדוע המחוזי הוריד את הרף ל-290 מיקרוגרם?
מבחינה משפטית ישנם שתי דרכים שיכולות לזכות להוביל לזיכוי של נהג מעבירת הנהיגה בשכרות.
סוגי זיכויים
א. זיכוי טכני: הכוונה היא למצב שבו השוטרים התרשלו כל כך במילוי הטפסים ובשמירה על החומר שאין בסיס להגשת כתב אישום.
לדוגמא: איבדו את הפלט שיצא מהינשוף, לא הקפידו על החלפת פיה או שלא המתינו 15 דקות לפני הבדיקה.
לא קשה להבין שהסיכוי לבסס זיכוי על תקלות חמורות של שוטרים שואף לאפס. מתוך אלפי מקרים שהיו בשנים האחרונות, אני מכיר מספר מקרים בודדים שהסתיימו בזיכוי הנובע ממזל נטו בשל טעיות קריטיות של שוטרים.
ב. זיכוי מהותי: למעשה זוהי הדרך העיקרית.להציג בפני בית המשפט הוכחות לכך שהינשוף מזייף, וזאת באמצעות שימוש במומחה שבדק את ה"ינשוף" ולכן יכול להעיד כי המכשיר אינו תקין ולכן התוצאה אינה נכונה ואתם זכאים.
כך עובדת מערכת המשפט וכך מורה החוק. כדי להוכיח דבר שבמומחיות צריכים עד מומחה שיעד עליו לאחר שבדק אותו.
תיקון אי צדק בשל תקלות הינשוף
בשנת 2007 לאחר שהבנתי כי משטרת ישראל משתמשת במכשיר מדעי (הינשוף) ואשר הכניסה אותו לשימוש בלי שבדקה את תקינותו קודם להכנסתו, הבנתי שצריך לעשות מעשה לאחר שנתקלתי בעשרות נהגים שנשבעו כי הם חפים מפשע והתוצאה בינשוף טועה ומובילה להרשעתם.
מכיוון שאנחנו לא יכולים להיות בטוחים שתוצאות ה"ינשוף" מדייקות בלי שנבדוק אותו פניתי לבית המשפט במטרה לבדוק את ה"ינשוף". זהו כלל בסיסי במנהל תקין ובכל הליך של שימוש במכשיר מדעי.
המשטרה כמובן התנגדה נחרצות והשיבה במלחמה משפטית שנמשכה שנים ונועדה להתיש אותנו ולמנוע את הבדיקה שמטרתה להוציא את האמת המדעית מאחורי ה"ינשוף" לאור.
השופט רביד מבית המשפט המחוזי בירושלים והשופט טננבאום מבית המשפט לתעבורה בירושלים מתחו ביקורת קשה על התנהלות המשטרה.
כדי לקרוא על כך לחצו- להחלטת כבוד השופט טננבאום- תעבורה ירושלים, להחלטת המחוזי בירושלים- כבוד השופט רביד.
בסופו של יום לא עזר למשטרה כל ההתנגדויות שלה- המשטרה נאלצה למסור את הינשוף לבדיקה.
פניתי לד"ר יגאל בר-אילן, המומחה מטעמי והיחיד בישראל שבדק את הינשוף עד שהעברנו אותו לבדיקות נוספות באוניברסיטה. הד"ר לכימיה אנליטית אשר בדק את המכשיר קובע בצורה מפורשת:
מכשיר ה"ינשוף" מזהה חומרים שאינם אלכוהול כאלכוהול באופן שהתוצאה עלולה במקרים רבים להיות גבוהה במאות אחוזים מהתוצאה שהייתה צריכה להיות.
מכשיר לא מהימן
המשמעות היא שגם אם אתם נאשמים בעבירת נהיגה בשכרות בכמות גובהה ביותר ייתכן מאוד שהמכשיר טעה לגביכם. כיום יש לי את ההוכחות המדעיות לכך.
בהמשך יובא פרק הסיכום של ד"ר בר-אילן אשר בו הוא מסכם 56 עמודים של חוות דעת שבודקת את מכשיר ה"ינשוף" ומעיד מפורשות כי לא ניתן להסתמך על ה"ינשוף" כמכשיר בודק.
במקביל למתואר, בית משפט בירושלים בהרכב של שלושה שופטים קובע לאחר שערך ניסוי מטעם בית המשפט בו השווה את תוצאות בדיקת הדם לתוצאות בדיקת הינשוף- הינשוף מזייף וצריך להעלות את רף הבדיקה ל-400 מיקרוגרם כדי שנהיה בטוחים שרק אלו שאשמים בעבירת השכרות יורשעו.
בתיק זה בית המשפט בירושלים מאשר את שטענו כל הזמן. מכשיר הינשוף הרשיע חפים מפשע בעבירה של נהיגה בשכרות. אבל יש לנו הכוחות ברורות על סמך בדיקה שערכנו שהמכשיר עשוי לטעות גם ברף הגבוהה מ-400. הכיצד ?
ד"ר בר אילן בדק את המכשיר ומצא שישנם חומרים שאינם אלכוהול, המזוהים על ידי המכשיר כאלכוהול. העובדה הזו מובילה לכך שהתוצאה שמראה הינשוף גבוהה בהרבה מהתוצאה שהייתה צריכה להופיע.
המשמעות היא שישנם חומרים המצויים בגופנו באופן טבעי ואשר מקפיצים את התוצאה ( לדוגמא: כתוצאה מפרוק של חלבונים ושומנים, חולי סכרת, שפעת ועוד..)
או מצויים בגופנו בשל מאכלים או שתיה ששתינו (מנטול- חומר המצוי בסוכריות, חרדל, מצים טבעיים).
יש לציין כי בית המשפט המחוזי בירושלים החליט להפוך את ההחלטה בהרכב של שלושת השופטים ולהוריד את הרף ל-290 .מדוע?
הסבר כללי
מבלי להכנס לפילפולים משפטיים, אסביר באופן כללי שמה שקרה זה שהמומחים שהביאה ההגנה לא בדקו את המכשיר והביעו את דעתם באופן תאורטי בלבד.
על סמך התאוריות שלהם ועל סמך אי וודאות לגבי התוצאה בית המשפט החליט להעלות את הרף ל-400 מיקרוגרם.
בית המשפט המחוזי קיבל רק חלק מהטיעונים והחליט שלנוכח הממצאים ש/הוצגו בפניו הינשוף עלול להרשיע חפים מפשע אבל רק עד לרמה של 290.
כיוון שהבידקה שערכנו היא ייחודית מסוגה ולא מסתמכת על תאוריות לנו קיימות ההוכחות לכך שה"ינשוף" אינו תקין באופן שעלולות להיות סטיות של מאות אחוזים ומכאן שלדעתנו – דינו להתבטל.
לסיכום: כפי שהסברתי- לנו קייימות הוכחות מדעיות לאחר בדיקת הינשוף במעבדה, תוצאות המראות בברור שהינשוף אינו תקין ועלול להרשיע חפים מפשע גם ברמות של מעל 400 מיקרוגרם.
הבסיס להכל היא העובדה שהמכשיר קורא בטעות חומרים שאינם אלכוהול כאילו הם אלכוהול. חלק מהחומרים הללו מצויים בגופנו באופן טבעי.
כיום, בהמשך לסבב הבדיקות הראשונות שערכנו הינשוף עובר סבב בדיקות נוסף אשר מוליך אותנו למסקנה חד משמעית: צריך לאסור ביסוס של הרשעה של נהגים בעבירת הנהיגה בשכרות באמצעות הינשוף. הבדיקות שערכנו מגלות זאת באופן חד משמעי.
לפניכם תמצית מחוות הדעת של הסבב הראשון שערכנו לבדיקת הינשוף. את תוצאות הבדיקות שנערכות בימים אלו ממש נפרסם בעתיד. אתם מוזמנים לפנות ולקבל מיידע וייעוץ מלאים בעניין.
זקוקים לייעוץ מקצועי? פנו אלינו ישירות לתאום פגישה עם עורך דין נהיגה בשכרות, ללא התחייבות – עו"ד ערן בן עמי: נייד 052-2526277 או במשרד 03-6123454.
חוות דעת
אחר בדיקת מעבדתית של המכשיר
חוות הדעת ניתנת בזאת ע"י:
דר´ יגאל בר-אילן
כימאי אנליטי
ראש המחלקה לכימיה אנליטית
מיג"ל בע"מ
חוות דעת
חוות דעת זו ניתנת אחר בדיקה אנליטית שנעשתה בחודשים יולי-אוגוסט 2009 במעבדות מיג"ל בקרית שמונה, למכשיר ה"ינשוף" (Drager Alcotest 7110 MK III) שנמצא בשימוש משטרת ישראל
אני, הח"מ דר´ יגאל בר-אילן, נותן בזאת את חוות דעתי המקצועית לבית המשפט ומצהיר כי ידועה לי היטב הוראות החוק הפלילי בדבר עדות שקר בבית המשפט.
א. פרטים אודות השכלתי המקצועית ועבודתי
א.1 פרטי שמי
שמי: יגאל בר-אילן
תארי האקדמי: דר´ – Ph.D.
א.2 השכלתי
2004: דוקטוראט Ph.D. בכימיה אנליטית באוניברסיטה העברית בירושלים.
1986: תואר שני M.Sc. בכימיה אנליטית ואי-אורגאנית באוניברסיטה העברית בירושלים.
1984: תואר ראשון בכימיה וקבלת תעודת הוראה באוניברסיטה העברית בירושלים.
א.3 פרסומים
שמונה פרסומים בעיתונות בינלאומית.
63 פרסומים אחרים בארץ ובחו"ל (כולל פוסטרים ועבודות שפורסמו).
א.4 ניסיון מקצועי ותעסוקתי
משנת 1986 ועד 2004: מנהל המעבדות לכימיה אנליטית במכון המחקר מיג"ל בקרית שמונה, ומורה במכללה הטכנולוגית והאקדמית תלחי.
משנת 2004 ועד היום: ראש המחלקה לכימיה אנליטית במכון המחקר מיג"ל בקרית שמונה, ומשמש כמורה במכללה האקדמית תלחי.
תחומי העיסוק כוללים:
1. ביצוע אנליזות כרומטוגרפיות, מס ספקטרומטריות, ספקטרוסקופיות ואחרות.
2. פיתוח שיטות אנליטיות בכל התחומים האנליטיים.
3. פיתרון בעיות מעשיות בתעשייה בכלים אנליטיים.
4. וולידציה לשיטות אנליטיות בתחומי הפרמצבטיקה והמזון.
5. ניתוח מצבים (תכנון ניסויים, ניתוח כשלים, ועוד) על בסיס הכימיה האנליטית בתעשייה, במדעי החיים ובאיכות הסביבה.
6. תכנון מכשור אנליטי ושיפור מכשור אנליטי קיים.
במקביל:
משנת 2003 משמש כמנהל הפורום האנליטי בחברת "ביופורום", ומעביר השתלמויות מקצועיות לכימאים אנליטיים בתחומים:
כרומטוגרפיה גזית, כרומטוגרפיה נוזלית, ספקטרומטריית מסות גזית ונוזלית, שיטות אנליטיות, כימיה אנליטית, אנליזת Headspace ב-GC, ועוד.
א.5 מכשור בתחום התמחותי (הכרות מעמיקה והבנה מקצועית)
GC: GC-FID, GC-TCD, GC-ECD, GC-NPD, GC-FPD, GC-MS.
HPLC: HPLC-UV, HPLC-DAD, HPLC-Flu, HPLC-ELSD, HPLC-RI, HPLC-ECD, HPLC-MS.
MS: GCMS, LCMS.
Spectroscopy: UV-Vis, IR & FTIR, Fluorescence, AEA, ICP, Turbidity.
Radioactivity: Alfa, Beta & Gama Counters, RIA.
Sample preparation: Analytical Weights, Microwave digestion, Hot preparation, LLE, SPE, Clean-up, Anion & Cation exchange, Evaporation, Wet Chemistry.
Potentiometry: pH, Conductivity, ISE, Titration.
Computers: Windows (95´ 98´ NT, XP, Mobile), Full Office, Chromatography Integration software & systems,
LIMS, Data management, Data bases, Macro design for different applications.
א.6 כנסים
השתתפות בכנסי: Pittcon Conference ) בארה"ב החל משנת 1997 ועד היום (The Pittsburgh Conference on Analytical Chemistry and Applied Spectroscopy).
מתן הרצאות בכנסי: ISRANALYTICA החל משנת 2004 ועד היום .
שימשתי כיו"ר כינוס ISRANALYTICA 2006 .
א.7 פעילויות: קורסים השתלמויות וסדנאות
העברת קורסים, השתלמויות וסדנאות בנושאים הבאים:
– כרומטוגרפיה גזית למתחילים ולמתקדמים (GC).
– כרומטוגרפיה נוזלית בלחץ גבוה למתחילים ולמתקדמים (HPLC).
– GCMS למתחילים ולמתקדמים.
– מבוא לכימיה אנליטית.
– פיתוח שיטת ב-GC.
– פיתוח שיטות ב-GCMS.
– פיתוח שיטות ב-HPLC.
– אנליזת Headspace ב-GC.
– TLC – כרומטוגרפיה בשכבה דקה.
– יישומים בכרומטוגרפיה גזית ונוזלית.
– כרומטוגרפיה אנליטית (קורס המועבר החל משנת 1996 במכללה האקדמית בתלחי).
– מעבדה בכרומטוגרפיה (סדנא המועברת החל משנת 1996 במכללה האקדמית תלחי).
– אנליזה טכנית (קורס המועבר החל משנת 1990 במכללה הטכנולוגית תלחי).
– קורס הסבה לכימאים אנליטיים, משרד העבודה.
– תכנון מערכי קורסים, השתלמויות וסדנאות בכימיה אנליטית במסגרת "ביופורום" ( (, עבור חברות תעשייתיות, גופים מקצועיים, משרדים ממשלתיים ועוד.
רשימת קורסים פעילים באתר האינטרנט:
א.8 מומחיות וייעוץ
מומחיות בתחומים הבאים:
– תכנון מעבדות
– תכנון ניסויים
– כרומטוגרפיה על כל גווניה.
– ספקטרומטריית מסות גזית ונוזלי.
– ספקטרוסקופיה בתחום ה-UV-VIS, FTIR, AESת ICP ופלואוריסנציה.
– וולידציה של שיטות אנליטיות.
– ייעוץ וליווי מעבדות להסמכה ע"פ ISO 17025.
– ייעוץ אנליטי כללי לתעשיות פרמצבטיות, תעשיות מזון ואנליזות בתחום איכות הסביבה.
– ביצוע סקרים בתחומים אנליטיים או הקשורים בהם.
א.9 רישיונות והתרים מיוחדים
בעל הרישיונות וההיתרים הבאים:
– שימוש ועיסוק בחומרים מסוכנים.
– שימוש ועיסוק בחומרים רדיואקטיביים.
– אחראי בטיחות קרינה.
וזאת חוות דעתי
א. מבוא
מכשיר האלקוטסט דגם Drager Alcotest 7110 MK III IL המכונה "ינשוף", הינו מכשיר למדידת אלכוהול (אתנול – ethanol) באוויר נשוף. מכשיר זה משמש את משטרת ישראל במלחמה בנוהגים בשכרות.
בסיס המדידה הוא בהנחה המבוססת כי קיים פקטור חלוקה (Partition factor) בין ריכוז האלכוהול בדם (נוזל מימיי) לבין החלל
הגזי שמעליו (Headspace). מכשיר ה"ינשוף" מודד את האוויר הנשוף מחלל הריאות, הוא החלל הגזי המצוי מעל נימי הדם הרבים שבריאה.
מכשיר הינשוף נמכר כמכשיר מתכתי סגור, למעשה כ"קופסה שחורה", המספקת נתונים מספריים על ריכוז אלכוהול באוויר הנכנס אליו.
מכשיר זה עובד בהמלצת היצרן בדיקת כיול יומית ע"י גז כיול ממיכל בלחץ, וכיול חצי שנתי במעבדת כיולים המוסמכת ע"י היצרן (במשטרת ישראל קיים מערך כיול שכזה).
מכשיר הינשוף נמכר במדינות רבות בעולם, ומעריכים כי קיימים כ-15000 מכשירים שכאלה בעבודה ע"י גופי אכיפת החוק במדינות שונות בעולם (והערכה שבישראל ישנם כ-50 מכשירי בעבודה, נכון ליוני 2008).
הינשוף לא נמכר בשוק החופשי אלא לרשויות אכיפת החוק בלבד.
מכשיר הינשוף נמסר לי לבדיקה למשך 14 ימי עבודה. המכשיר (שמספרו ARXJ-0045) הגיע למעבדות המחלקה לכימיה אנליטית שבמכון המחקר מיג"ל בקרית שמונה ביום ג´ ה-21.7.2009 (כט´ בתמוז תשס"ט), ושהה במעבדתי עד תאריך ה-13/8/2009 (כג´ באב תשס"ט).
המכשיר הופעל ותופעל כל העת ע"י רפ"ק דוד כתר ובנוכחותו התמידית של הצלם המשטרתי ניב אביבי. ברוב הזמן שהה במקום פקד בני סמו.
הצוות המשטרתי שכלל את רפ"ק בני סמו, רפ"ק דוד כתר והצלם ניב אביבי, הגיע בליווי של מר רענן כץ מנהל תחום גילוי גזים בחברת עמוס גזית בע"מ ודר´ בורקהרד סטוק (Dr. Brurkhard Stock) מהנדס פיסיקאי בחברת Drager.
דר´ בורקהרד סטוק (Dr. Brurkhard Stock) שהה במעבדות מיג"ל במהלך שלושת הימים הראשונים של הבדיקה.
הוא ראה את המעבדה והמכשור שברשותי ושמע על תוכנית הבדיקה כמו כן החווה דעתו בפניי על מהלכי הניסויים המתוכננים. דר´ סטוק גילה פתיחות רבה והציע לספק לי כל מידע טכני שאבקש, ואף קיים זאת.
ב. סיכום ודיון
ב.1. סיכום דברים
מדידות IR – הממצא העיקרי בתהליך ההכרות הטכנית שלי עם הינשוף, מעבר למידע הרב שהצטבר אודות מבנהו ואופן פעולתו, היה רוחב פס אור ה-IR של פילטר האור המצוי בכניסה וביציאה לתא המדידה של המכשיר.
מכאן הבנתי כי קיימים חומרים בעלי יכולת הפרעה פוטנציאלית לאופן המדידה בינשוף. ברוחב פס זה יכולים להימדד (לבלוע אור) עוד כ-70 חומרים השונים מאתנול. חלקם נבדק בבדיקה זו וחלקם האחר יצטרך להיבדק בבדיקות הבאות של המכשיר.
יציין כי אחד החומרים החשובים ברשימה זו, והמצוי במערכות הפיסיולוגיות של האדם הוא החומר אצטון. האצטון הינו חומר המצוי בשגרה בכמויות זעירות בדם ובשתן.
במצב של הרעבה או במצב סוכרתי עולה ריכוזו משמעותית בדם ובשתן. האצטון מצוי גם בנשיפתו של אדם חולה, בשל עודפי האצטון שבגופו הנוצר מפירוק שומנים וחלבונים.
ריכוזו באוויר נשוף עשוי להעלות את ערך תוצאת האלכוהול המדוד. מומלץ לאשש זאת בניסויים עתידיים.
בחלק מהניסויים בוצעה תוספת יזומה של מנת אלכוהול ידועה.
נמצא כי בכל המקרים בהם הוספה מנת אלכוהול ידועה, מכשיר הינשוף קרא ערכים גבוהים יותר מהתוספת (ערך תוצאת הינשוף ביחס לריכוז האלכוהול הצפוי גבוה בכ-30% במיץ ענבים תירוש/כרמל מזרחי, בכ-15% בלימונענע/ספרינג, בכ-16% במשקה קל ענבים/פריגת, בכ-32% בנקטר חמוציות-פירות יער/תפוזינה, בכ-27% במיץ ענבים מוסקט (מבושל)/יקבי חברון, בכ-18% במיץ תפוזים טבעי סחוט/פריגת, ובכ-2% במשקה XL).
סיכום
מכשיר הינשוף הינו מכשיר אנליטי למדידות שטח, ככזה התנהגות ליניאריות המדידה (Linearity) שלו והדירותה (Reproducibility) תואמים את המצופה ממכשירי שטח.
יש לקחת בחשבון את סטיות המדידה המפורטות בחוות הדעת בחישוב התוצאה הסופית.
במבחן קשיחות המדידה (Robustness), מכשיר הינשוף הינו בעייתי יותר. הסטיות שהתקבלו במדידות שבוצעו בתנאים סביבתיים משתנים הינן בתחום הסביר למכשירי שטח.
יש לקחת בחשבון את סטיות המדידה המפורטות בחוות הדעת בחישוב התוצאה הסופית.
בהשוואת נושפים נמצאו סטיות מדידה משמעותיות ומובהקות בין הנושפים. סטיות אלה קשורות לזמן ונפח הנשיפה, ויתכן אף למין הנושף.
יש לקחת בחשבון את סטיות המדידה המפורטות בחוות הדעת בחישוב התוצאה הסופית. בכדי לעמוד על מקורן מומלץ מאוד לבצע ניסויי מדידה השוואתית בין נושפים.
במבחן ספציפיות המדידה (Specificity) מכשיר הינשוף מתנהג באופן בעייתי. הינשוף מזהה חומרים שאינם מכילים אלכוהול, כאלכוהול.
אך החמור יותר הוא כי בהמצאות חלק מהחומרים שנבדקו עלתה התוצאה הסופית מהערך הצפוי. המשמעות היא שבחלק מתוצאות המדידה שהתקבלו, התוצאות בפועל גבוהות משמעותית מהתוצאות שהיו צפויות להתקבל.
מצב כזה עלול להוביל לכך שבמדידות עם מכשיר הינשוף של נבדקים בשטח עלולה התוצאה שתתקבל להיות גבוהה משמעותית מהערך האמיתי, באופן שיחרוץ דינו של אדם לשכרות גם אם לא היה שיכור.
עובדות אלה מחייבות את המשך בדיקת הינשוף, ובוודאי מחייבות התייחסות כל מקרה מדידה לגופו בעת קבלת תוצאת המדידה.