אם שותים – אז לא נוהגים, אבל יש כמה נהגים שעברו על החוקים, וגם עברו בדיקה במכשיר הינשוף. לאחרונה, מצויים בבארים ובמוקדי בילוי שונים מכשירי ינשוף אלכוהול, שתפקידם לדווח כמה אחוזי אלכוהול נשופים נמצאים בבדיקה שעולה כמה שקלים. זה יכול להיות רעיון טוב למי שלא רוצה להיתפס על ידי המשטרה בבדיקת ינשוף אלכוהול, או אפילו לוותר בכלל כמו שנדרש על מפתחות הרכב לטובת נהיגה בטוחה יותר. העניין הוא שמכשיר הינשוף, אותו מכשיר שעלול להפליל את הנהג בנהיגה בשכרות גם אם לא שתה כמות מספקת, עלול "לשקר" לנבדקים באשר לכמות האלכוהול שבגופו.
ינשוף אלכוהול:
מכשיר הינשוף לא עבר מעולם בדיקה מקצועית המעניקה לו תקן ותוקף. על כן, המכשיר המרכזי בבדיקת אלכוהול לנהגים על ידי המשטרה – אותו מכשיר שקובע אם נהג מסוים היה שיכור או לא בנהיגתו ושולח את רישיונו לקצין המשטרה למספר חודשים או שנים – עלול לטעות בגלל כיול לא נכון. בנוסף, זמן הספיגה של האלכוהול בדם משתנה מאדם לאדם, וגם כשמדובר באותו אדם שבדק את עצמו בינשוף רגע לפני שיצא לנהוג – הוא לא לקח בחשבון, שיש כמות זמן מסוימת שלוקחת לכל לגימת בירה להספג בדם ולהסגיר אותו בהמשך.
התנגדות לינשוף אלכוהול:
גם כששותים, רצוי לא לסרב לבדיקה. סירוב לבדיקת נהיגה בשכרות על ידי שוטר יתפרש באופן אוטומטי וחד משמעי על ידי השוטר והגוף שהוא מייצג כהודאה בדבר היות הנהג שיכור. הסיבה שרצוי להיבדק במכשיר נעוצה בעובדת היכולת של עורך דין תעבורה להפריך בצורה שיטתית את הטענה שהנהג היה שיכור – תוך שימוש בנתונים שאפילו לא היו קשורים לשאלה – אם הנהג היה שיכור או לא.
בדיקת אלכוהול בדם:
החוק לא מתיר לסרב לבדיקת שכרות באמצעות מכשיר הינשוף, אולם ככל שמדובר בבדיקת דם, ישנה אפשרות לסרב לכך – זו איננה בדיקת שכרות שגרתית. הנהג יכול לדרוש כי רופא ייטול ממנו את הבדיקה ואף יאשר שאין מניעה לעשות לאותו אדם בדיקת דם. תיק פלילי