לעבירות תעבורה יש שמות שונים, ועל פי זה יודעים גם את דרגת חומרתן; זה יכול להיות עבירה בחניה, עבירה של אי ציות לתמרורים או לשוטר וכן הלאה. לכל עבירה כזו – שכרה נמצא לצידה, והנהג עלול לקבל קנס, שלילת רישיון או הפעלת סנקציות נוספות כמו למשל מעצר. כל צעד שננקט כנגד העבריין אמנם אינו נעים וטמונה בו עגמת נפש מסוימת, אולם לעתים ישנה ברירה מסוימת לפעולה, משהו אחר או נוסף שעשוי להוביל לזיכוי בעונש או לפחות להקלה בו.
עונש מאסר בעבירות תעבורה
מאסר מציין עונש למעשה שדרגת חומרתו היא מירבית. ישנה רשימה המפרטת את אותם מעשים שדינם מאסר בפועל בפקודת התעבורה. במידה וערכאה משפטית החליטה שלא לגזור עונש שח מאסר בפועל, יש להגיש נימוק מפורט עוד בשלב גזר הדין, על פי סעיף 62 א´ לפקודת התעבורה 1961.
עבירות תנועה שלא גוררות עונש מיוחד
בכל אותן עבירות תעבורה שהחוק לא יצר עבורן עונש ספציפי ומיוחד, ניתן להעניק ענש מאסר לתקופה מקסימלית של שנתיים. לכך נוספות עוד סנקציות נוספות: פסילת רישיון לצמיתות – כפי שסעיף 55 קובע וקנסות. גובה הקנס נקבע נכון להיום עד לסכום של 50,000 שקלים חדשים, כאשר מבדילים בין עבירות עוון ועבירות חטא. מצד אחד – מרבית העבירות הן מסוג עוון, ואילו מצד שני נוצר מצב פרדוקסלי שבו עבירות חטא אשר העונש להן לא מומש תוך 3 שנים התבטלו כתוצאה מהתיישנות.
מדוע צריך לאסור אדם בעבירות תעבורה?
עונש המאסר – מטרתו להביא להרתעת הציבור ולהרתיע אותו מלעשות עבירות תנועה – לא בחטא ולא בעוון, ככל שהדבר נתון בשליטה. המטרה היא להלחם בתופעת הקטל בדרכים בכלים שונים. מצד שני אם ישנו רקע נטול עבירות לאותו הנהג, עורך דין תעבורה יכול להביא להקלות בענישה ואף לזיכוי.
זקוקים לייעוץ מקצועי? פנו אלינו ישירות לתאום פגישה עם עורך דין נהיגה בשכרות, ללא התחייבות – עו"ד ערן בן עמי: נייד 052-2526277 או במשרד 03-6123454.