ישנם כללים ברורים לגבי הליך שלילת הרישיון לגבי הסמכות האמורה, התנאים שבהם יילקח הרישיון ולכמה זמן, ואפילו מי רשאי לבטל את אותה השלילה.
שלילת רישיון "במקום" נקראת גם "צו פסילה מנהלית", וניתן להפעיל אותה בשטח, כמעט תוך "משפט שדה" וללא התערבות של בית המשפט. הגורם שרשאי לשלול את הרישיון הוא שוטר או קצין משטרה, כאשר הנהג מזומן לתחנת המשטרה הקרובה לביתו על מנת לערוך שימוע.
nike air jordan 1
NFL jersey
nike air jordan retro
wigs for sale
glueless wigs
sex toys for couples
nfl custom jersey
nike air jordan shoes
nike air jordan black and white
nfl shop coupon code
football jerseys custom
hockey jerseys custom
nike air max for sale
NFL jersey
nike air jordan 4 retro
אותו קצין יחליט באותו מעמד באם להשיב לאותו נהג את הרישיון באם לאו.
פסילה מנהלית, לכמה זמן?
על פי פקודת התעבורה, ישנו מנגנון מסודר הפועל בתהליך הפסילה המנהלית, הרשאי להחליט לפסול את הרישיון בהתאם לעבירה: במידה והנהג היה אחראי לתאונת דרכים עם הרוגים חס וחלילה, הרישיון יפסל לתקופה של 90 ימים, ולעומת זאת, כאשר אדם נחבל או הרכוש ניזוק, הרישיון יפסל ל – 60 ימים.
במידה ונעברו עבירות על פי התוספת הרביעית שבפקודה – תקופת שלילת הרישיון תיארך 30 ימים.
האם ניתן שלא להופיע לשימוע?
נהג אשר לא הופיע לשימוע, כפי שבית המשפט בדרך כלל נוהג, יישפט לחומרה, כלומר בהיעדרו, העונש ייקבע אוטומטית כפי חומרת העבירה – לפי אותו לוח זמנים לשלילת רישיון.
למרות זאת, ישנה אפשרות להגיע ערר באמצעות עורך דין תעבורה על ההחלטה לערכאה העליונה, כמו גם בקשה לעיון חוזה מול אותה ערכאה שדנה בבקשה בפעם הראשונה.
הפעלת הסמכות לפסילה המנהלית
ישנם שני תנאים שמפעילים את הסמכות לפסילה המנהלית, כאשר קצין המשטרה אמור לבחון באם קיים מרכיב של ראיות שמצביעות על עבירה שמחייבת על פי דין שלילת רישיון, או האם הנהג עלול להמשיך ולהיות מסוכן בנהיגתו לציבור, כך שפסילת הרישיון אמורה להוביל למניעת האסון הבא.