מהו העונש על נהיגה בשכרות פעם ראשונה?
המחוקק קבע רף של 240 מיקרוגרם בליטר אחד של אוויר נשוף, ומשטרת ישראל אוכפת מרמה של 290 מיקרוגרם. העונש שנקבע לעבירה של נהיגה בשכרות הוא פסילת מינימום של שנתיים.
בכל מקרה, המקרה שלכם מחייב טיפול מקצועי של משרד עורכי הדין שמוביל את העניין והוביל את פריצת הדרך המדעית לגילוי כשלי הינשוף המשטרתי למדידת אלכוהול. צרו קשר בנייד ותענו בהקדם. לייעוץ מקצועי משרד עורכי דין ערן בן עמי 052-2526277.
מדוע אם כן העונשים שנפסקים בבתי המפשט פחותים משמעותית מהעונש של שנתיים פסילה שנקבע בחוק?
nfl store
sex toys for sale
nike air max 270 sale
wigs for women
team uniforms
nike air max shoes
adidas factory outlet
nike air max sale
best sex toys
cheap wigs
custom jerseys
basketball jeresys custom
baseball jerseys custom
sex toy store
Human Hair Wigs
nike air max 90
השיטה בבתי המשפט הישראלי היא כזאת שהעונש נקבע במרביתם המוחלט של המקרים בהסדר טיעון. מהו הסדר טיעון?
הסכמה על עונש בין ההגנה לתביעה, כשאז במרביתם המוחלט של המקרים התביעה משנה למעשה את סעיף האישום לעבירה שנקראת "נהיגה תחת השפעת אלכוהול" סעיף 26(2) לתקנות התעבורה. מדוע זה נעשה?
כיוון שהעברה של נהיגה "תחת השפעת אלכוהול" נושאת בצידה עונש של 3 חודשי פסילת מינימום ולא שנתיים, וכך כחלק מההסכמות שהצדדים מציגים לבית המשפט משנים את כתב האישום לסעיף הזה.
כיצד נקבע העונש על נהיגה בשכרות בפעם הראשונה?
זה תלוי מאוד בחומר החקירה שנמצא בתיק שלכם. עד כמה שזה אבסורד, זה תלוי במסמכים שהשוטרים רשמו או לא רשמו כראוי, זה משנה גורלות. בפועל מתנהלת משא ומתן בין התביעה שמבקשת בתור התחלה את העונש המינימלי הקבוע בחוק- 24 חודשים, בנוסף לשלל עונשים נוספים- פסילה על תנאי, קנס והתחייבות (קנס על תנאי), לבין ההגנה שמבקשת את העונש המינימלי.
כל צד בוחן את הראיות שבידיו ומתבצעת הערכת סיכויים סיכונים, כשאין הסכמה התיק "מתנהל". מגיעים העדים (השוטרים) והעדים הנוספים שנכחו במקום כולל אנשי המעבדה שמכיילים את מכשיר הינשוף ונדרשים להעיד על תקינותו.
המצב הזה מתרחש כאמור רק במצב שהמשא ומתן נכשל. במרביתם המוחלט של המקרים, בעיקר כשמתייחסים לעונש על נהיגה בשכרות בפעם הראשונה, הצדדים מגיעים להבנות.
חשוב מאוד לדעת שהכמות המותרת לנהג חדש ולנהגים מתחת לגיל 24 היא 50 מיקרוגרם בליטר אחד של אוויר נשוף, והאכיפה מתבצעת מרמה של 100 מיקרוגרם.
מדוע המשטרה מוסיפה מקדם ביטחון של 50 מיקרוגרם לכמות הנמדדת?
בתחילה בית המשפט לתעבורה בירושלים שבחן את עניין הינשוף הכיר בעובדה שהינשוף סוטה בתוצאה ומרשיע חפים מפשע ולכן יש להעלות את הרמה מכמות של 240 מיקורגרם לכמות של 400 מיקורגרם על מנת להמנע ממצב שבו חפים מפשע מורשעים בעבירה של נהיגה בשכרות על לא עוול בכפם.
אבל המשטרה ערערה על ההחלטה ובית המשפט המחוזי פסק כי אפשר להסתפק בכמות של 290, ז"א טווח ביטחון של 50 מיקרוגרם בלבד.
בעניין הזה אציין כי משרדנו פעל בהליך תקדימי: רכשנו מכשיר ינשוף מהמשטרה, הכנסנו אותו לבדיקות במעבדה והתוצאות הראו לכולנו שהינשוף המשטרתי למדידת אלכוהול מזייף.
התוצאה של מה שאני מספר לכם היא שמשטרת ישראל הכירה בעבודה כי הינשוף לא תקין וחובה להחליף אותו במכשיר אחר, וכך נעשה.
אז מה הענישה המקובלת על נהיגה בשכרות בפעם הראשונה?
לא ניתן לתת תשובה מדויקת בעניין כיוון שכל מקרה לגופו. תהיו חייבים לתאם ייעוץ על מנת להסביר ולהתאים למקרה שלכם את המענה הנכון. טיפלנו באלפים רבים של תיקים ואף אחד מהם לא דומה לאחר.
בכל מקרה, המקרה שלכם מחייב טיפול מקצועי של משרד עורכי הדין שמוביל את העניין והוביל את פריצת הדרך המדעית לגילוי כשלי הינשוף המשטרתי למדידת אלכוהול. צרו קשר בנייד ותענו בהקדם. לייעוץ מקצועי משרד עורכי דין ערן בן עמי 052-2526277.