במחקר שנערך על ידי בית הספר לבריאות הציבור, באוניברסיטת חיפה, נמצא כי אחוז המבוגרים (בגילאי 18 ומעלה) אשר דיווחו על צריכת אלכוהול קבועה נמצא בעלייה מתמדת (בארץ, הוא עומד כיום על כ-40%, ובעולם על כ-88%).
כמו כן, האמונה הרווחת כי צריכת כמות מופחתת של אלכוהול אינה משפיעה על הנהיגה, גם היא מוטעית, וחשוב לדעת כי נהיגה תחת השפעת אלכוהול היא מנבא משמעותי למעורבות בתאונה וכי מתוך כלל התאונות בכבישים בין עירוניים בישראל, ב-5% מהן מעורבים נהגים שצרכו אלכוהול – גם אם בכמות פחותה – טרם הנהיגה.
לא אחת אנחנו רואים השפעה מרחיקת לכת של עבירות תנועה על החיים האישיים והמשפחתיים שלנו. בין השאר, נראה פגיעה ביכולות התעסוקה, אובדן מקום העבודה ופגיעה ביציבות המשפחתית.
במאמר זה – השפעתן של עבירות התנועה, ובפרט נהיגה בשכרות, על החיים האישיים והמשפחתיים – וכמה טיפים להתמודדות עם מצבים אלה.
נהיגה בשכרות והענישה הקבועה בחוק
מי שנתפס נוהג תחת השפעת אלכוהול – גם אם המדובר באדם ללא רקע פלילי, ששתה שתי כוסות יין באירוע חברתי – יוענש בחומרה על ידי בית המשפט לתעבורה.
העונשים הקבועים בחוק הם חמורים ונועדו על מנת להרתיע מנטילת הסיכון המיותר של נהיגה בשכרות, וביניהם:
פסילת רישיון בפועל של שנתיים לכל הפחות
- פסילת רישיון על תנאי לתקופות ארוכות יותר
- מאסר על תנאי ולעיתים אף מאסר בפועל
- החרמת הרכב לצד תשלום בגין אחסונו ואיסופו מחניוני המשטרה
- הטלת קנסות כבדים
השפעת עבירות התנועה על החיים האישיים
חשוב לשים לב, כי כל אחד מסעיפי הענישה המוזכרים בסעיף הקודם, ישפיעו משמעותית על איכות החיים של הפרט – החל מתשלומי קנסות כבדים, וכלה במאסר בפועל.
מדובר במצב המקשה לא אחת לשמור על העבודה (במיוחד אם בתחום העבודה שלכם אתם נדרשים לרישיון הנהיגה, אשר סביר להניח שיוחרם לתקופה ארוכה), ועל שיגרת החיים, ולא אחת גם ישפיע לרעה על המאזן הכלכלי של הבית, ויכפה על מבצע העבירה ועל בני ביתו שינוי רחב היקף של הרגלי הנסיעות, שיכלול שימוש בתחבורה ציבורית, הסעת מבצע העבירה אשר איבד את רישיונו, וכן הלאה.
השפעת עבירות התנועה על המבנה המשפחתי
גם על הזוגיות והמשפחה, משפיעה הענישה בגין עבירות תנועה באופן משמעותי. מעבר לנטייה המוגברת לקונפליקטים משפחתיים עד כדי פרידה וגירושין על רקע של עבירות תנועה חוזרות, ישנו הנושא המשמעותי של פגיעה בזכויות (כמו למשל זכויות משמורת) אצל מי שנמצא כבר בהליך גירושין.
אם אתם מצויים בהליך גירושין או בהליך משפטי אחר במסגרת פירוק המשפחה, ונתפסתם בגין עבירות תנועה – מומלץ לפנות לייעוץ אצל עורך דין לענייני משפחה בעל ניסיון בתחום זה.
מה עושים?
היעזרו באנשי מקצוע מתאימים, שיסייעו לכם להתמודד עם ההיבטים השונים של המשברים שאותם אתם חווים, בצורה הטובה ביותר.
אם עבירות התנועה הביאו למצב של חיכוכים משמעותיים במשפחה או להפעלת לחצים ואבדן זכויות בתהליך הגירושין וקביעת המשמורת על הילדים – אנחנו ממליצים להיוועץ בעורך דין לענייני משפחה, אשר יסייע בשמירה על זכויותיכם, בחלוקת הרכוש ובפרט במשמורת ובקביעה של הסדרי הראייה עם הילדים.
בהתמודדות האישית מול הרשויות, אנחנו ממליצים להיעזר בעורך דין המתמחה בעבירות תנועה, ולקבל ליווי וסיוע מקצועי להפחתת הענישה. זקוקים לייעוץ מקצועי? פנו אלינו ישירות לתאום פגישה עם עורך דין נהיגה בשכרות, ללא התחייבות – עו"ד ערן בן עמי: נייד 052-2526277 או במשרד 03-6123454.