נהיגה בשכרות ידועה בפני כל כעבירה פלילית שעליה יש לשלם מחיר – גם אם הנסיבות לא היו קשות (ולא נגרמה למשל תאונה כתוצאה מכך), עדיין ישנו צורך באלמנט ההרתעה. זאת הסיבה שהעונש שנקבע לעבירת נהיגה בשכרות עומד על מינימום שנתיים לשלילת רישיון, קנס כפי שבית משפט קובע ולעתים זה יכול להגיע גם לעונשי מאסר בפועל. עגמת הנפש, מיותר לציין, מתעוררת לא בגלל העבירה על החוק, אלא בגלל העונש המוטל על הנהג, כשלא ברור מה גרוע יותר – הקנס או שלילת הרישיון.
גובה הקנס לנהיגה בשכרות
מעבר לתשלום הקנס, הנתבע אמור לשלם שכר טרחה לעורך דין תעבורה מטעמו, שגם הוא נחשב להוצאה גדולה. יותר מכך – ההתניידות שלו ממקום למקום בתקופת שלילת הרישיון שלו תהיה כרוכה במאמץ רב יותר ובתשלום לתחבורה ציבורית. ומה יהיה גובה הקנס? זה תלוי מקרה: בית המשפט מתחשב בגורמים ובנסיבות, ומותיר לעורך הדין את השרביט לתמרן בין סתירת טענות התביעה להיותו שיכור ולבין הניסיונות להביא לפתרון גורף אחת ולתמיד על פי פסקי דין שהם תקדימים.
דוגמאות לקנסות
גם אם בחוק אין אבחנה מחודדת לכך, בית המשפט עצמו מבדיל בין עבריין תנועה כבד לבין אדם מן השורה שזהו פשעו התמים. עבריין כבד יאלץ לשלם אלפי שקלים – ישנה דוגמה של עבריין תנועה סדרתי שלחובתו 18 עבירות תנועה, הוא נתפס עם כמות של פי שלוש אלכוהול בדמו מן המותר – הוא קיבל קנס של 2,000 שקלים, ואילו אדם נוסף ששתה פי שניים מן המותר – וגם הוא עבריין תנועה סדרתי, קיבל 6,000 ש"ח קנס מצטבר.
ההבדל בכובד העונשים
ניתן לומר לאור הדוגמאות הללו, כי עורך דין טוב יודע כיצד לפלס למרשו את הדרך, וככל שיהיה טוב יותר- כן יוכל להקל על מרשו בכובד הקנס, לצד העונשים הצפויים לו בנוסף לכך. חשוב לוודא כי אותו עורך דין שהגיע לעסקה עם הנהג יהיה גם זה שיטפל בתיקו לאורך כל הדרך.
זקוקים לייעוץ מקצועי? פנו אלינו ישירות לתאום פגישה עם עורך דין נהיגה בשכרות, ללא התחייבות – עו"ד ערן בן עמי: נייד 052-2526277 או במשרד 03-6123454.