ניתן לאבד את רשיון הנהיגה בשל החלטות של מספר גורמים שונים: בית משפט, קצין משטרה (פסילה מנהלית) משרד הרישוי (כולל מרב"ד ונקודות) והוצאה לפועל.
לגבי כל מקרה של פסילה דרושה בדיקה פרטנית. באופן כללי ניתן לומר כי על מנת לבטל פסילה צריך לפעול באופן הבא:
פסילה מנהלית של קצין משטרה. 30 עד 90 ימי פסילה. סמכות הקצין לפסול תלויה בחומרת העבירה. בעבירות של נהיגה בשכרות מדובר ב-30 ימים. ביטול של החלטת קצין המשטרה הינו הליך שנקרא "בקשה לביטול פסילה מנהלית" ומוגש לבית המשפט לתעבורה. כל מקרה חייב בדיקה פרטנית לגבי הסיכוי לביטול הפסילה. יש לנו ניסיון של אלפי תיקים, התקשרו להתייע לגבי פסילה מנהלית כבר עכשיו.
כשמדובר בפסילה מבית משפט– ניתן לפעול בשני אופנים:
הראשון "בקשה לביטול פסק דין", בעיקר כשמדובר בשפיטה בהעדר הנאשם.
השני– "ערעור". כשמבקשים לבטל את החלטת השופט בעניין של הרשעה או בעניין העונש המוגזם.
משרד הרישוי- במקרים שמדובר בהחלטות המרב"ד ניתן להגיש ערר תוך 30 ימים לוועדת ערר של משרד הבריאות. מקום מושבה של הוועדה בבית החולים תל השומר.במקרים אחרים של משרד הרישוי ניתן לפנות ל"בית המשפט המחוזי בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים".
לא כל הליך של פסילה הוא סוף פסוק. במקרים רבים פסילות מבוטלות על ידי הערכאה שבוחנת את העניין. לשם כך אתם מוזמנים להתייעץ איתנו האם המקרה שלכם מתאים לביטול הפסילה. זאת המומחיות שלנו.
לקבלת מידע נוסף על שלילת רישיון נהיגה התקשרו כעת לעו"ד בן עמי: נייד 052-2526277 או במשרד 03-6123454 או השאירו הודעה בצור קשר באתר ונחזור בהקדם.