בדיקת אלכוהול נערכת בשני אופנים. בדיקת נשיפה או דם.
ע"פ רוב תערך בדיקת נשיפה. בדיקת הדם הנה בדיקה פולשנית אשר לגביה קיימות בעיות משפטיות רבות, דורשת שרשרת בדיקה תקינה (פרוט בסוף) ולא פחות חשוב גוזלת מהמשטרה זמן ומשאבים ולכן היא נערכת במקרים ספורים בלבד, בעיקר בתאונות דרכים קטלניות.
לחץ לקריאת מאמר המפרט על>>> היבטים פיסיולוגיים
איזו בדיקה היא הנפוצה ביותר?
בדיקת הנשיפה היא הבדיקה הנפוצה ביותר ונערכת באמצעות הינשוף המשטרתי למדידת אלכוהול. היא מתחילה בבדיקת "נשיפון"- כלי שעורך סלקציה, כלי ראשוני הנותן אינדיקציה לגבי האם הנהג שתה בכלל וזאת במטרה להמנע מלשלוח לבדיקת ינשוף אנשים שהסיכוי שימצאו שיכורים קטן.
nike air jordan 1
NFL jersey
nike air jordan retro
wigs for sale
glueless wigs
sex toys for couples
nfl custom jersey
nike air jordan shoes
nike air jordan black and white
nfl shop coupon code
football jerseys custom
hockey jerseys custom
nike air max for sale
NFL jersey
nike air jordan 4 retro
יש זמן מוגבל שניתן לבדוק בינשוף וכל נבדק מיותר משמעותו נבדק פוטנציאלי שלא נבדק.
בדיקת הינשוף למדידת אלכוהול בעייתית. מחקרים שערכנו גילו כי הינשוף מזייף בתוצאה באופן שהרבה נהגים יכולים להיות מורשעים על אף שלא היו שיכורים.
רף השכרות בישראל היום הנו 290 מיקרו גרם. זהו רף האכיפה שמבוסס על הפסיקה של בית המשפט המחוזי בעניין פסק דין "עוזרי".
ע"פ החוק הרף הוא 240 מיקרוגרם. מדוע אם כן אוכפים מ-290?
מכיוון שבית המשפט לתעבורה פסק כי יש להעלות את הרף מ-240 מיקרוגרם ל-400 מיקרוגרם על מנת להמנע מהרשעה של חפים מפשע. המשטרה הגישה ערעור למחוזי אשר הוריד את הרף ל-290 מיקרוגרם.
זה גם המצב כיום ואותו אנחנו פועלים לשנותו באמצעות הבדיקות שערכנו במעבדה של האוניברסיטה העברית בירושלים על מכשיר ינשוף משטרתי שבידנו.
לגבי בדיקת דם, נהג נחשב שיכור כאשר בבדיקת דמו נמצא ערך הגבוה מ – 50 מיליגרם ל-100 מיליליטר. זה כאילו שווה ערך ל-240 מיקרוגרם. אבל רק כאילו.
במקרה של לקיחת דגימת דם מהנבדק מוטלת על משטרת ישראל החובה לשמור על "שרשרת הבדיקה", דהיינו, על מנת שהבדיקה תחשב קבילה בבית המשפט השוטרים מחוייבים לערוך רישום לגבי כל שוטר שהבדיקה הייתה ברשותו והעבירה הלאה.
פס"ד המנחה בנושא הבדיקה הוא ליאוניד לוין נ' מדינת ישראל ע"פ 1641/06 בו נקבע בין השאר כי דרישות מסירת הדם שהיו נפוצות עד אז מצד המשטרה אינם עומדות בקנה אחד עם חוק היסוד "כבוד האדם וחירותו" ועל המשטרה לפנות לחוק החיפוש בסדר הדין הפלילי אשר מקשה מאוד וקובע פרמטרים נוקשים לביצוע חיפוש פנימי באדם (מסירת ובדיקת דם).
בעקבות כך פנתה המשטרה, לרוב, לאפיקים החלופיים כלומר מתן דגימת שתן ובדיקות לגילוי שכרות במתן דגימה של אוויר באמצעות הינשוף.
זוהי כל התורה על רגל אחת, אבל נדרשת בדיקה מעמיקה של המקרה הפרטני שלך. אתם מוזמנים לפנות לעורך דין נהיגה בשכרות לייעוץ ללא התחייבות. התקשרו ותאמו פגישה – עו"ד ערן בן עמי: נייד 052-2526277 או במשרד 03-6123454.